Egy recept, amit már sokan kértek, És most vettem észre, hogy nem tudok linket adni, mindig diktálni kell. Így jöjjön itt az egyik családi kedvenc. Egytál ételnek, és köretnek is kiváló grillételek mellé.
- 1 kg sárga krumpli
- 2 szál sárgarépa
- egy nagy doboz tejföl (elég a 12% os)
- 10 dkg sonka (bármilyen nem vizes disznósonka jó)
- 120 g pannonia sajt
- 120 g füstölt karaván sajt
- vaj, kikenni az edényt
- 3 teáskanál borsikafű
- 2 teáskanál tárkony
- 2 teáskanál bazsalikom
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 4 teáskanál apróra vágott petrezselyem (ha nincs friss, fagyasztott, szárított is jó)
- Egy közepes fej hagyma
- két nagyobb paradicsom
- egy nagyobb tv paprika
Elkészíteni nagyon egyszerű. Vajjal kikenünk egy nagyobb jénait, felkockázzuk a megpucolt krumpli több mint felét, és egyenletesen beterítjük vele az edény alját. Kisebb kockákra vágva erre szórjuk a sárgarépát. Ezt megszórjuk a fokhagymaporral. Erre tesszük a a kétféle reszeltsajtból, apróra vágott sonkából, tárkonyból, borsikafűből, és a fele bazsalikomból tejföllel összekevert “krémet”. szétterítjük teljesen a krumplin, répán. majd a maradék krumplit egyenletesen rákockázzuk. Ezután megszórjuk a petrezselyemmel. Majd a karikára, vagy félkarikára vágott hagymát levelenként elosztjuk a tetején, ezen pedig a karikára vágott paradicsomot, legvégül pedig a karikára vágott paprikát. Az egészet megszórjuk bazsalikommal. Lefedjük alufóliával, majd 1 óra 10 percre 200 fokra (a maxra amit bír az edény) betesszük sülni. Fontos hogy hideg sütőbe tegyük, együtt melegedjen az edénnyel a sütő! Ha lejár az idő, levesszük a fóliát, majd anélkül még sütjük 40 percet. Nem szabad megijedni, hogy amikor levesszük a fóliát sok a leve, ez eltűnik a fólia nélküli sütéskor. Végül amikor kész, a tetejére ha hagytunk egy kis sajtot, még forrón ráreszeljük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: