No meg nemcsak rén-, hanem jávorszarvas szalámi is. A testvérem nem olyan rég skandináviában járt, ezt hozta meglepetésnek.Régen én utaztam, én hoztam ezt az mindig. Most ő utazgat, ő állít be néha evvel avval 🙂 A vicc, hogy ugyanazokon a helyeken nem is jártunk csak egy kettőn. Gyerekként persze együtt voltunk, ahová a családdal mentünk, de felnőttként csak egy két helyet tudok mondani. De láttuk egymás fényképeit, hallgattuk egymás történeteit, kicsit ott voltunk egymás útjain is így utólag. Nagyon jó hallgatni a másik elbeszélését, hogy hol járt. Ilyen volt ez a skandináv útja is. Sok érdekességet fotózott, és mesélt.
A szalámit persze még nyár végén kaptuk. Azóta rakosgattuk, hogy majd ha lesz idő nyugiban megkóstolni. Azt mondta, ő is evett, mutatta képeken, hogy milyen húsok vannak a boltokban ott. Szerinte nagyon finom, kaptunk két kis rudat megkóstolni. Hát nem mondom el bírnék élni jávor és rénszarvashúson. Nagyon finomak a szalámik. Egyöntetű sikert arattak a férjem és a gyerekek körében is. A rénszarvasos kifejezetten egyedi ízű, a jávor az simulékonyabb ízvilágú. De én megkóstolnám a sonkát mindent ezek után. Tán érdemes lenne elmenni észak felé nekem is mégiscsak egyszer. Azt mindenesetre értem, hogy ezt eszik, megkóstolnám az északi recepteket is szarvashúsból.
A képeken a sötét a jávoroszarvas, a világosabb pedig a rénszarvashúsból készült.
Nem is variáltunk, egyszerűen zsemlébe szeleteltük, és ezt reggeliztük mindannyian. Holnap is ez lesz 🙂 Jól telik a 3 napos hétvége így az északi ízekkel.
Szép napot mindenkinek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: