Van élet a paradicsommártásos spagettin túl! Itt a húsvét, és a tavasz, pont aktuális, egy kis sonkával megbolondított étel. A szósz mennyisége fel kiló, háromnegyed kiló tésztához elég.
Hozzávalók:
- 4-5 deci (milyen kiszerelésben kapható épp) főzőtejszín. Nem kell sűrű, elég a 10% os
- 15o gramm sima trappista sajt
- 100 gramm sertés combsonka (vörös húsból legyen az a lényeg)
- 1 evőkanál olivaolaj
- egy nagy fej apróravágott vöröshagyma
- 1 teáskanál petrezsemlyem
- 1 teáskanál oregáno
- 1 teáskanál bazsalikom
- másfél teáskanál fokhagymapor (vagy egy nagy gerezd apróravágott friss fokhagyma)
- másfél teáskanál borsikafű
Elkészítése egyszerű. A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd az egy kanál olivaolajon megfonnyasztjuk. Én párolódni hagyom fedő alatt. Ez az az étel amibe nyugodtan túl lehet főzi a hagymát. Ha a hagyma üveges, akkor beledobjuk a szintén apró kockára vágott sonkát. Hogy ez egyszerűbb legyen, én eleve szeleteltet veszek.a hagymával a sonkát szépen átpirítom. Erre öntöm rá a tejszínt, és bele az összes fűszert. Az egészet összefőzöm, míg sűrűsödni kezd némileg a tejszín. Ekkor dobom bele a reszelt sajtot, majd még evvel is átfőzöm egy percet. És kész is. Frissen főtt tésztával tálalom.
Ha vannak friss fűszernövények otthon, akkor arra figyelni kell, hogy mindenből kevesebb elég, hiszen frissen több még bennük a zamat.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: