Szintén a régi blogomról áthozott recept. Egy ismerős mutatta, hogy jól néz ki megcsinálja. Megcsináltam, majd nagylevegő, és feljavítás. Eredetileg sok tészta kevés töltelék, a tészta nem volt habos… sorolhatnám. Persze csaltak a képpel… De a krém megért egy javítást, arányváltoztatást. És ez lett belőle. Egyik legjobb szállítható bulisüti, amit kérni szoktak, hogy na ilyet vigyek megint. Aki szereti a kókuszost, imádni fogja. Külön jó, hogy kevés benne a cukor, a tésztába egyáltalán nem is kell.
a krémhez:
- egy liter tej,
- másfél deci kristálycukor
- 1.2 dl búzadara
- 200 gr kókuszreszelék
- 100gr fehér csoki
a tésztához:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 dl olaj (én olivát használok)
- 200gr liszt
- 2 evőkanál (púpos) kakaó
- 1 sütőpor
- 1 kiskakanál szódabikarbóna
Maga az elkészítés nagyon egyszerű. Először a krémet csináljuk, a tejet, cukrot, búzadarát egy nagyobb edénybe öntjük, És sz elején míg nem kezd sűrűsödni időnként kavarva összefőzzük. miután sűrűsödik, folyamatosan kavarni kell, mikor már buborékosan rotyog még min 5 percig főzni kell.. ha sűrűbb, akkor levesszük a tűzről, beleöntjük a kókuszreszeléket, beletördeljük a csokit jól elkeverjük homogénre, és félretesszük.
A tésztánál egyszerűen mindent egybeöntünk egy keverőtálba, és robotgéppel homogénre felverjük. Amikor buborékos lesz akkor jó. A tészta felét egy kivajazott-lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt mély tepsibe öntjük. Nem kell megíjedni, hogy vékony, szépen feljön, légkeverésen 10 percig, 180 fokon sütjük. utána kivesszük, rátesszük a krémet (célszerű a piskótát addig bekeverni, míg melegszik a tej az elején, mert ha a krém kihűl kenhetetlen már), elkenjük a félig sült tésztán, a tetejére öntjük a maradék tésztát, ezt is elkenjük egyenletesre. vissza tesszük a forró sütőbe 180 fok, légkeverésesre 20 percre.
Kivéve a sütőből meg kell várni míg kihűl, csak akkor szeletelhető. A krém nem sül meg, csak a tészta. A krém hűléssel dermed majd meg.
És íme a végeredmény, jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: