Csak elkészült minden. Sőt még játszani is volt közben idő. Hiába mire jók a szabadnapok. Ok az 5 éves még nem annyira kitartó társasozásban, de azért haladunk. Egy órát bírt majdnem. Fú, mennyire vártam, hogy eljöjjön ez a kor. Ezekben a játékokban már nekem is megy a részvétel. Az a babákkal, stb eljátszunk dolgokat, az nekem kimaradt gyerekkoromban is. Most se megy. De lassan jön a gazdálkodj okosan, és hasonlók. Azokat viszont imádom. Szuper is tud lenni ha vannak gyerekek a családban .
Először gondoltam teszek fel precíz receptet, de nincs miről. A karfiol, simán megfőzve, a tejszín rá, két nagy tojás, két deci tejszín, az egész felhabosítva, bele másfél evőkanál liszt. A jénai alja kivajazva, véknyan megszórva morzsával, bele a karfiol, megszórva fűszeres húsdarabkákkal (lapocka, fokhagymásan, borsosan, majorannával), mert sonka nem volt itthon, kicsit lelocsolva, majd következő réteg karfiol, az is megszórva hússal, majd ismét lelocsolva. Be a sütőbe 180 fokra 45 percre, és kész.
Az almáspalacsinta még egyszerűbb:) Én a sima csak tejjel palacsintát sütöm. Egyszerűen abba reszeltem nagylyukú reszelőn almát összekevertem, és kisütöttem. Hja, a tésztába tettem vaníliáscukrot. Nagymamám sütött sokszor így, nagyon finom almaszezonban. Persze a többség az csak sima palacsinta lett, lekvárral. Hála a finom baracklekvárért egy kedves barátnak.
És ami az érdekes, hogyha főzök, sokkal kevesebbet eszek. Így most tök éhes vagyok, de már olyan késő van, hagyom a kaját a fenébe. Holnap is lesz nap. Amikor is, nem kell majd főzni így. Ennyi kaja csak kitart még egy napot remélhetőleg. Ha meg nem, hát majd pótolunk szendviccsel.
Jóéjt mindenkinek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: