Fűszeres sült csirkeszív

Se nem diétás , se nem könnyű, de nagyon finom:) Az egyik igazi családi kedvenc.

Hozzávalók: (4 személyre porciózva, én általában a dupláját csinálom,, mert úgyis elfogy hamar, mindenki nagyon szereti)

Elkészíteni ez a föld egyik legegyszerűbb kajája, egyszerűen egy  fedeles teflonba, vagy  vastagtalpú edénybe  beleöntjük az olajat, rá a szivet, rá a fűszereket, jól összekavarjuk,  közepes fokozatosan átpároljuk. Sok levet ereszt,  nem kell megíjedni. Egyszer-egyszer átkavarjuk, de végig fedő alatt pároljuk . Amikor már kb ellepi a húslé a húst,  levesszük a fedőt, és  kicsit gyakrabban megkavarva, nagy fokozaton leforraljuk.Szépen átpirul a végére. Ha leforrt róla a lé,  még maximum egy percig folyamatos kavarás mellett pirítjuk.

Köretnek krumplipüré nálunk a favorit, de a petrezselymes krumpli, és a hagymás-vajas krumpli is tökéletes hozzá. És tetszés szerint savanyúság.

Jó étvágyat hozzá!

(régi blogomból áthozott recept)

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »