Ez tulajdonképp még receptnek se biztos, hogy nevezhető . Ellenben amilyen egyszerű annyira finom. Egy jó nagy jénain kívül semmi extra nem kell
Hozzávalók:
Elkészítése rettentő egyszerű. A sonka majd egészét szűk egy centi vastag darabokra vágjuk. Néhány szeletet a zsírosabb részről viszont vékonyra veszünk, evvel kibéleljük az edény alját. Ezekre a vékony szeletekre rádarabolunk jó nagy darabokban egy kiló krumplit. Erre a krumpliágyra tesszük a feldarabolt sonkát. Megszórjuk kevés borsikafűvel, kicsit bővebben fokhagymaporral, és némi tárkonnyal. Rátesszük a fedőt, és hideg sütőbe betesszük 190-200 fokra szűk 2 órára. a végefelé érdemes megnézni, hogy a zsíros részek mindenhol szépen üvegesedni kezdtek e. Ha még sültebbre akarjuk, vissza lehet tenni plusz negyed órára.
Jó étvágyat mindenkinek!