Tejszinben sült karfiol, almáspalacsinta és egy kis társasjáték

Csak elkészült minden. Sőt még játszani is volt közben idő. Hiába mire jók a szabadnapok. Ok az 5 éves még nem annyira kitartó társasozásban, de azért haladunk. Egy órát bírt majdnem. Fú, mennyire vártam, hogy eljöjjön ez a kor.  Ezekben a játékokban már nekem is megy a részvétel. Az a babákkal, stb eljátszunk dolgokat, az nekem kimaradt gyerekkoromban is. Most se megy. De lassan jön a gazdálkodj okosan, és hasonlók. Azokat viszont imádom. Szuper is tud lenni ha vannak gyerekek a családban .

Először gondoltam teszek fel precíz receptet, de nincs miről. A karfiol, simán megfőzve, a tejszín rá, két nagy tojás, két deci tejszín, az egész felhabosítva, bele másfél evőkanál liszt. A jénai alja kivajazva, véknyan megszórva morzsával, bele a karfiol, megszórva fűszeres húsdarabkákkal (lapocka, fokhagymásan, borsosan, majorannával), mert sonka nem volt itthon, kicsit lelocsolva, majd következő réteg karfiol, az is megszórva hússal, majd ismét lelocsolva. Be a sütőbe 180 fokra 45 percre, és kész.

Az almáspalacsinta még egyszerűbb:) Én a sima csak tejjel palacsintát sütöm. Egyszerűen abba reszeltem nagylyukú reszelőn almát összekevertem, és kisütöttem.  Hja, a tésztába tettem vaníliáscukrot. Nagymamám sütött sokszor így, nagyon finom almaszezonban. Persze a többség az csak sima palacsinta lett, lekvárral. Hála a finom baracklekvárért egy kedves  barátnak.

És ami az érdekes, hogyha főzök, sokkal kevesebbet eszek. Így most tök éhes vagyok, de már olyan késő van, hagyom a kaját a fenébe. Holnap is lesz nap. Amikor is, nem kell majd főzni így. Ennyi kaja csak kitart még egy napot remélhetőleg. Ha meg nem, hát majd pótolunk szendviccsel.

Jóéjt mindenkinek!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »