Akkor legyen itt egy kreálmány. Én valahogy úgy főzök, ahogy épp jön. És akkor bekattan valami, és összeüt az agyamban pár élmény, utazásról, ízekről.. amiből lesz valami. Vagy csak úgy hiányzik egy íz, és azért. Ma ez lett belőle. a receptek mindig min 4 felnőttre vannak számolva. Nálunk a gyerekek is sokat esznek. Nagyon mozgósak, így eltűnik bennük az energia. Nem tévedés, nem kell só egyáltalán bele.
A lapockát 1 centis darabokra vágom kb. Akkorkákra mint a rubik kocka egy kiskockája 🙂 Közben az apróra vágott vöröshagymát És az ugyanolyan apróra vágott paprikát két teáskanál aprított petrezselyemmel megpárolom egy kis olajon. Amikor a hagyma is üveges akkor jó. Ha összepárolódott mehet bele a hús, 2 teáskanál petrezselyem, másfél teáskanál borsikafű, 2 teáskanál kapor, és vagy 2 gerezd fokhagyma, vagy másfél teáskanál fokhagymapor. jól összekeverem a tűzön, aztán vissza a fedőt, szépen megpárolom a húst is. Persze nem árt párpercenként átkeverni edénytől függően. Ha a húsról kezd eltűnni a leve amit eresztett, rá öntöm a tejszínt, beleszórom az egy evőkanál lisztet, összekeverem, majd fedő nélkül felfőzöm. Amikor a tejszín kicsit sárgás színű lesz, akkor van kész. Köretnek rizst, és friss zöldséget teszek mellé. Itthon nagyon nagy siker lett. Ha valaki kipróbálja, jó étvágyat hozzá! Gyors, egyszerű, finom.